Du møder på din vej en aggressivt udseende person

Forkert!
Rigtig!

Forkert!
Du har ikke mod til at skifte over til den anden side af gaden og tænker, 
hvis han ser, at jeg undviger ham, vil han da først angribe mig. 

 

Rigtigt!
Du går over på den anden side af gaden, rask og med sikre skridt, som om du netop havde til hensigt at gå derover. På den måde undgår du, at der opstår en konfrontation. Det er bedre at undvige end at 
udvise falsk stolthed.

Du har på fornemmelsen, at du bliver forfulgt

Forkert!
Rigtig!

Forkert!
Du går videre, mens din frygt vokser sig større. 

 

Rigtigt!
Drej dig kort om, se personen i øjnene og bliv stående, mens du lader personen passere dig. Nu har du ham foran dig og kan bedre overskue situationens videre forløb. Hvis personen havde haft hensigt at angribe dig, har dit blik og det, at du er standset op, allerede haft en afskrækkende virkning, og forfølgelsen er ophørt.

Du bliver angrebet, men bliver stående (Angreb forekommer meget sjældent)

Forkert!
Rigtig!

Forkert!
Dit kropssprog siger: "Lad mig være, jeg gør jo ikke dig noget". Men din usikre holdning indbyder modstanderen til angreb. 

 

Rigtig!
Tag et omgående et skridt fremad - med venstre fod forrest, hvis du er højrehåndet. 
Hoftebredde mellem benene, og knæene let bøjede - ikke overstrakte. Overkrop og hoved rettet opad. I den stilling er du stabil og ikke sådan til at vælte omkuld.

Du bliver trukket væk i håret

Forkert!
Rigtig!

Forkert!
Du forsøger at vriste dig løs - hvilket vil være særdeles smertefuldt.

 

 

Rigtig!
Pres - med din ene hånd oven på din anden hånd - den fremmede hånd mod dit hoved. På den måde standser du smerten, også selv om du bliver løftet i håret. Nu har du mulighed for at udholde smerten og sparke angriberen.

Du bliver grebet i armen eller i skulderen

Forkert!
Rigtig!

Forkert!
Du forsøger - uden held - at vriste dig løs.

 

Rigtig!
Selv om det forekommer absurd, holder du angriberen fast i hans håndled. Dermed opnår du et fast greb. Kan du ikke få fat i håndleddene, griber du i stedet fat i overtøjet. Før dit bageste ben fremad - og hav ingen hæmninger, det skal gøre ondt. Spark 3 gange med fuld styrke over angriberens skinneben, og med strakt 
fod mellem hans ben. Derefter er det vigtigt, at du træder tilbage i sikker afstand fra angriberen, inden du gentager sparkene. Først når angriberen ligger på jorden, kan du hente hjælp. Vend aldrig ryggen til angriberen, men hold øje med ham, indtil du har fået hjælp fra politiet eller andre.